این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
گلکسی A56 به قدری بهتر شده که اختلاف قیمت خود با گلکسی A55 را توجیه کند؟ در این مطلب دقیقا به همین سوال پاسخ خواهم داد.
فهرست مطالب
گلکسی A56 سامسونگ معرفی شد و پس از مدتی کوتاه راهی بازار ایران شد تا در حال حاضر قابل خرید باشد، اما سوال مهمی که مطرح میشود این است که این میانرده در مقایسه با A55 چقدر ارزش خرید بالاتری دارد؟ آیا بهتر نیست که کاربران به سراغ A55 با قیمت پایینتر و افت قیمت بروند؟ در ادامه این مطلب دقیقا قرار است به همین سوالات پاسخ دهیم و به مقایسه این دو کهکشانی بپردازیم.
گلکسی A56 از نظر زبان طراحی دقیقا مسیر نسل قبل گوشی سامسونگ از خود را پیش گرفته و از فریم و قاب پشتی کاملا تخت استفاده میکند ولی ظاهر شیشه پشتی تغییر کرده و این موضوع به چیدمان لنز دوربینها برمیگردد. در نسل قبلی دوربینهای گلکسی A55 به صورت جزیرهای زیر هم قرار گرفته بودند و هیچ فریم هم دیده نمیشد ولی حالا این طراحی تغییر کرده و شاهد فریمی مشکی رنگ و پیوسته هستیم.
شبیه به این طراحی را قبلتر در برخی از گوشیهای سونی دیده بودیم و در اولین نگاه حس و حال گوشیهای سازنده ژاپنی به کاربر منتقل میشود. این که تفاوت ظاهری این گوشی به نظر شما یک بهبود است یا یک پسرفت به سلیقه خودتان برمیگردد و قرار نیست درباره این موضوع نظر قطعی گفته شود ولی به شخصه این نوع طراحی را میپسندم و به نظرم باعث شده تا گوشی حس جدید و تازهای داشته باشد.
بخش بعدی که مهندسین سامسونگ در ساخت A56 تمرکز زیادی به روی آن داشتهاند بحث ارگونومی است، جایی که کرهایها موفق شدهاند با وجود استفاده از نمایشگری بزرگتر، وزن را کاهش دهند و ضخامت را نیز کمتر کنند. گلکسی A56 حالا 198 وزن دارد و 15 گرم از نسل قبلی سبکتر شده، به علاوه که شاهد کاهش از 8.2 به 7.4 هم هستیم که یک بهبود بسیار جذاب به حساب میآید.
از طرفی کرهایها حاشیههای اطراف نمایشگر را کاهش دادهاند تا بتوانند پنل 6.7 اینچی را در بدنهای تقریبا با اندازه A55 قرار دهند و تا حد خوبی نیز موفق به انجام این کار شدهاند. با در نظر گرفتن همه این موارد به طور حتم باید بگویم که ارگونومی گلکسی A56 به نسبت نسل قبلی بهتر شده و این گوشی بهتر در دست قرار میگیرد و کار کردن با آن لذت بخشتر است.
هر دو میانرده که در لیست بهترین گوشی های میان رده سامسونگ هم قرار دارند، در فریم کناری از آلومینیوم استفاده میکنند و قاب پشتی هم میزبان شیشهای مات است تا کثیفی را کمتر نشان دهد (به خصوص اگر رنگ روشن خریداری کنید). همچنین نکته جذاب دیگری که در این بخش وجود دارد گواهی IP67 است که به روی هر دو کهکشانی دیده میشود و هر دو میتوانند به مدت 30 دقیقه در عمق 1 متری آب دوام بیاورند (البته که بهتر است این موضوع را تست نکنید).
در کل اگر بخواهم بخش طراحی را جمع بندی کنم نمیتوانم بگویم که گلکسی A56 خیلی در مقایسه با قبل بهتر شده تا تغییراتی بنیادین داشته است، ولی چیزی که به راحتی میتوانم بگویم این است که کهکشانی سامسونگ با بهبودهای جزئی حالا زیباتر شده و خوش تراشتر از همیشه به نظر میرسد. در واقع کرهایها تمرکز بیشتری به روی جزئیات داشتهاند و همین اتفاق حس و حال بهتری را انتقال میدهد.
در بخش قبلی اشاره کردم که گلکسی A56 به نسبت نسل قبلی حالا نمایشگری بزرگتر دارد، هرچند که این تفاوت در حد 0.1 اینچ است و بعید است که خیلی در عمل تاثیری داشته باشد و متوجه آن شوید. این صفحه نمایش از نوع سوپر امولد است و از رزولوشن مرسوم 2340 در 1080 استفاده میکند تا در هر اینچ 385 پیکسل قرار بگیرد.
این نمایشگر که حدود 88 درصد از بخش روبرویی را به خود اختصاص داده از HDR10+ و نرخ نوسازی 120 هرتزی هم پشتیبانی میکند. این موارد همگی مشابه نسل قبلی هستند با این تفاوت که پنل 0.1 اینچ بزرگتر شده و حاشیههای اطراف آن کاهش داشته که حس و حال بهتری را هنگام کار کردن با گوشی انتقال میدهد.
از نظر کیفیت صفحه نمایش هر دو مدل عملکرد خوب و جذابی دارند و تفاوت خاصی بین آنها دیده نمیشود. در واقع تفاوتی ایجاد نشده که باعث شود نسل جدید دقت رنگ یا مثلا کنتراست بهتری را مقابل دیدگان شما قرار دهد. از سوی دیگر اما شاهد یک پیشرفت خوب هستیم و آن هم در بخش روشنایی صفحه نمایش خود را نشان میدهد.
گلکسی A55 در حالت حداکثری میتوانست روشنایی برابر با 1000 نیت را در دسترس قرار دهد. این مقدار هنگام قرار گرفتن در محیطهای بسیار روشن و زیر نور مستقیم خورشید گاهی باعث میشود تا کیفیت آن طور که باید و شاید نباشد و همین موضوع باعث شد تا سامسونگ در گلکسی A56 این حداکثری روشنایی را به حدود 1200 نیت انتقال دهد تا 20 درصد پیشرفت را در نسل جدید شاهد باشیم.
در کل نمایشگر میانرده جدید کرهایها به واسطه داشتن روشنایی بیشتر بهتر از نسل قبل شده ولی این پیشرفت به گونهای نیست که بتوانیم این محصول را خیلی برتر از گلکسی A55 در نظر بگیریم و برتری زیادی را به آن اختصاص دهیم.
گلکسی A56 و گلکسی A55 هر دو دارای اسپیکرهای استریو هستند به گونهای که بلندگوی اصلی در پایین قرار گرفته و بلندگوی دوم که نقش اسپیکر مکالمه را نیز ایفا میکند در بالای نمایشگر دیده میشود. از نظر بلندی صدا وضعیت هر دو کهکشانی مناسب و متوسط ارزیابی میشود.
از نظر کیفیت هم این دو میانرده شبیه به هم عمل میکنند ولی در کل میتوانیم کیفیت صدای خروجی آنها را خوب و برتر از اکثر رقبای همقیمت در نظر بگیریم. خروجی صدای این دو کهکشانی عمق خوب و دقت بالایی دارد و صدای وکال به خوبی تفکیک میشود.
سامسونگ در سال 2025 به جرات میتواند خود را به عنوان یکی از شرکتهای بسیار خوب از نظر پشتیبانی نرم افزار معرفی کند، هرچند که هنوز سرعت عرضه آپدیتها برای کهکشانیهای این برند خیلی عالی نیست ولی در هر صورت این محصولات به نسبت بازه قیمتی بین 4 تا 7 سال آپدیت دریافت میکنند.
گلکسی A56 با One UI 7 بر پایه اندروید 15 عرضه شده تا جدیدترین نرم افزار ممکن را داشته باشد. سامسونگ وعده داده که این گوشی تا 6 سال بروزرسانی نرم افزاری دریافت خواهد کرد. در طرف دیگر گلکسی A55 دارای One UI 6 بر پایه اندروید 14 است و تا 4 سال نیز آپدیت نرم افزاری دریافت میکند.
به زبان ساده این یعنی گلکسی A55 تا اندروید 18 و گلکسی A56 تا اندروید 21 را دریافت خواهد کرد که تفاوت نسبتا زیادی به نظر میرسد. توجه داشته باشید که آپدیت اندروید 15 تا لحظه نگارش این متن برای گلکسی A55 عرضه نشده ولی به احتمال قوی در آینده نزدیک این نسخه برای این گوشی در دسترس قرار میگیرد.
رابط کاربری سامسونگ در نسخه One UI 7 از هر زمان دیگری بهتر شده و کرهایها سعی میکنند تا بهترین و پایدارترین عملکرد را در کنار ظاهری مینیمال و زیبا در اختیار کاربران قرار دهند. همچنین رابط کاربری این محصولات بیش از هر زمان دیگری با هوش مصنوعی ترکیب شده تا کاربران بتوانند راحتتر و با سرعت بیشتری کارهای روزمره را برنامه ریزی کرده و انجام دهند.
تا چند سال قبل سامسونگ هنوز در مورد استفاده از تراشههای خود به روی گوشیهای میانرده مطمئن نبود و همین باعث میشود تا در یک نسل تراشه اگزینوس و در نسل دیگر تراشه کوالکام دیده شود ولی این اطمینان تقریبا طی سه سال اخیر به دست آمد و حالا سازنده کرهای به شکل ثابت از تراشههای ساخت خود یعنی اگزینوس استفاده میکند.
گلکسی A56 به چیپست 4 نانومتری اگزینوس 1580 مجهز شده است، تراشهای با هشت هسته پردازنده مرکزی به صورت 1 هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.9 گیگاهرتز، 3 هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A520 با فرکانس 1.9 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Xclipse 540.
این در حالیست که گلکسی A55 دارای تراشه اگزینوس 1480 است که نسل قبلی به حساب میآید. در تستهای انجام شده در حالت کلی میتوان گفت که عملکرد پردازنده مرکزی حدود 15 درصد و عملکرد پردازنده گرافیکی حدود 45 درصد بهتر شده است. در تست معروف Antutu 10 گلکسی A56 توانست 15 درصد نمره بالاتری به دست بیاورد.
در تست GeekBench 6 و بخش تک هستهای هم این برتری 15 درصد است که در بخش چند هستهای به 10 درصد کاهش پیدا میکند. در بخش گرافیکی همین تست نسل جدیدتر توانست تا 60 درصد بهتر از قبل عمل کند که پیشرفت خوبی به حساب میآید. گذشته از این اعداد و ارقام، در دنیای واقعی عملکرد این دو میانرده به چه صورت است؟
در استفاده روزمره هر دو صورت خوبی دارند و احساس نمیشود که گلکسی A56 قدرت بیشتری دارد. در اجرای بازیها اما عملکرد گلکسی A56 واقعا بهتر است و میتوانید جزئیات بالاتر و فریمریت بهتری را انتظار داشته باشید. در واقع اگر استفاده شما بازی کردن است، گلکسی A56 میتواند گزینه بهتری باشد ولی اگر استفاده روزمره دارید خیلی تفاوت خاصی بین این دو مدل احساس نخواهید کرد.
نکته دیگری که در نسل جدید شاهد آن هستیم حذف شدن درگاه کارت حافظه در گلکسی A56 است و این یعنی دیگر نمیتوانید مقدار حافظه داخلی را افزایش دهید و این در حالیست که مدل پایه همچنان 128 گیگابایت ظرفیت دارد. در واقع اگر قصد خرید گلکسی A56 را دارید از ابتدا باید بدانید که چقدر حافظه نیاز خواهید داشت تا پس از خرید با مشکل مواجه نشوید.
به عنوان جمع بندی باید بگویم که اگر با گوشی بازی میکنید، گلکسی A56 قرار است عملکرد بهتری را در اختیارتان قرار دهد و بهبود آن به نسبت نسل قبلی میتواند در استفاده به چشمتان بیاید ولی اگر قرار است کارهای روزمره با گوشی انجام دهید خیلی تفاوتی از نظر سخت افزاری بین این دو مدل احساس نخواهید کرد و برتری گلکسی A56 در این صورت جزئی خواهد بود.
بگذارید ابتدا به سراغ بهبود نسل جدید در مقایسه با نسل قبلی برویم، جایی که گلکسی A56 از شارژ سریع 45 واتی پشتیبانی میکند در صورتی که گلکسی A55 به شارژ سریع 25 واتی مجهز شده است. البته که آداپتور در جعبه هیچ کدام یافت نمیشود ولی در کل کهکشانی جدیدتر را میتوانید با سرعت بالاتری شارژ کنید و از این نظر عملکرد آن شبیه به پرچمداران کرهایها شده است.
نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد و باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر آداپتور 45 واتی برای گلکسی A56 خریداری کنید باید سیم متناظر با آن را نیز تهیه کنید؛ چرا که سیم درون جعبه به همراه آداپتور 45 واتی نمیتواند خروجی کافی را در دسترس قرار دهد.
هر دو میانرده از باتری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعتی استفاده میکنند و از این نظر تفاوتی دیده نمیشود. از نظر شارژدهی ولی کمی بین آنها تفاوت وجود دارد و عملکرد گلکسی A56 به واسطه داشتن سخت افزار بهتر در حد جزئی افت داشته است و حالا مقداری کمتر دوام میآورد که البته خیلی به چشم نمیآید.
در تست باتری مشخص شد که گلکسی A55 با یک بار شارژ کامل میتواند تا 37 ساعت مکالمه یا 19 ساعت وخش ویدئو یا 11.8 ساعت وبگردی و یا 7.4 ساعت بازی را دوام بیاورد. این اعداد برای گلکسی A56 به ترتیب به مقادیر 34 ساعت، 16.4 ساعت، 12.5 و 6 ساعت تغییر کردهاند.
در صورت داشتن استفاده روزمره و ترکیبی هر دو میانرده سامسونگ یک روز کامل یا حتی یک و نیم روز را دوام میآورند و در طول روز به شارژ مجدد نیاز پیدا نخواهید کرد.
اهمیت بخش دوربین در گوشیهای هوشمند بر هیچکس پوشیده نیست و اکثر کاربران بخش دوربین را به عنوان یکی از مهمترین قسمتها هنگام انتخاب یک گوشی جدید در نظر میگیرند. با همین منطق میتوانم ادعا کنم که سامسونگ در حال حرکت به روی لبه تیغ است، اما این چه معنایی دارد؟ بگذارید تا کمی بیشتر در این مورد توضیح دهم.
زمانی که گلکسی A55 معرفی شد، دوربینهای آن دقیقا مشابه با گلکسی A54 بودند و سامسونگ خیلی در این بخش بهبودی را اعمال نکرده بود. متاسفانه این اتفاق در گلکسی A56 نیز تکرار شده و این کهکشانی مجدد از ترکیب یکسانی در زمینه دوربین استفاده میکند و این یعنی بیشتر از دو سال است که بهبودی در این زمینه صورت نگرفته است.
عکسهای دوربین اصلی گلکسی A56:
نمونه عکس روز دوربین اصلی Galaxy A55
این اتفاق در حالی است که بخش دوربین اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین جهت اعتقاد دارم که سامسونگ در بهترین میانرده خود ریسک عجیبی کرده و به روی لبه تیغ راه میرود. از آنجایی که به طور کامل در بررسی گلکسی A55 در مورد دوربین این گوشی توضیح دادیم در این بخش قرار نیست مجدد گفتهها را تکرار کنم و پیشنهاد میکنم نگاهی به این بررسی جامع داشته باشید.
نمونه عکسهای فوق عریض A56:
نمونه عکسهای فوق عریض A55:
هر دو گوشی دارای دوربین اصلی با سنسور 50 مگاپیکسلی، دوربین فوق عریض با سنسور 12 مگاپیکسلی و ماکرو با سنسور 5 مگاپیکسلی هستند. کیفیت عکسهای ثبت شده با گلکسی A56 به نسبت نسل قبلی مقدار کمی بهتر است و این موضوع به پردازش بهتر تصاویر برمیگردد. این مهم به لطف بهبود در تراشه اگزینوس 1580 به دست آمده است.
نمونه عکسهای ماکرو گلکسی A56:
نمونه عکسهای ماکرو گلکسی A55:
در کل عملکرد این دو کهکشانی را در بخش دوربین بسیار نزدیک میدانم و برتری جزئی گلکسی A56 به پردازش بهتر تصاویر برمیگردد که آن هم به قدری نیست که بتوان گفت این کهکشانی خیلی بهتر عمل میکند. همچنین میتوان ادعا کرد که رقبای همقیمت گلکسی A56 میتوانند کیفیت دوربین بهتری را در دسترس قرار دهند.
در انتخاب بین گلکسی A56 و A55 مهمترین بحثی که مطرح میشود، قیمت است. در زمان تالیف این متن گلکسی A56 قیمت بالایی دارد و با برچسب قیمتی نزدیک به گلکسی S24 FE به فروش میرسد در صورتی که تقریبا در تمامی بخشها از این گوشی ضعیفتر است و اصلا در مقایسه با نماینده سری S ارزش خرید ندارد.
از طرفی گلکسی A56 با در نظر گرفتن قیمت حال حاضر اختلاف نسبتا زیادی با گلکسی A55 دارد و این در حالیست که برتریهای این میانرده به نسبت نسل قبلی به قدری زیاد نیست که این گپ قیمتی را توجیه کند. پس به عنوان جمع بندی میتوانم به شما یک نکته ساده بگویم.
اگر در زمانی که قصد خرید یکی از این دو گوشی را دارید اختلاف قیمتی آنها اندک بود به سراغ گلکسی A56 بروید تا روشنایی بیشتر نمایشگر، پشتیبانی نرم افزاری طولانیتر، تراشه بهتر و شارژ سریعتر نسیبتان شود ولی اگر اختلاف قیمت زیاد بود قطعا گلکسی A55 را انتخاب کنید؛ چرا که خیلی ویژگی خاصی را از دست نمیدهد و چند میلیونی در هزینه صرفه جویی خواهید کرد.
در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم